פיצה טבעונית

המרכיבים (בצק ל-2 פיצות קוטר 30 ס"מ):
3.5  כוסות קמח לחם
1 כף מלח
1 כף שמרים יבשים
1.5 כפות שמן זית
1.5 כוסות מים פושרים

רוטב עגבניות מסוג שאוהבים (אנחנו השתמשנו בסלסה של ׳השדה׳)

2-3 חב׳ ׳צהובה נמסה במיוחד׳ מגוררת.

תוספות שאוהבים: זיתים, פלפלים, פטריות, בצל..

אופן ההכנה:

1. מכינים את הבצק:

מנפים את הקמח. מוסיפים את המלח ומערבבים היטב, מוסיפים את השמרים ומערבבים שוב.
מוסיפים את השמן ואת המים. את המים מוסיפים בהדרגה עד לקבלת בצק רך וגמיש.
לשים את הבצק כ-10 דקות.

2. מתפיחים כשעה וחצי עד להכפלת הנפח.

3. מחממים את התנור לחום המקסימלי (250 מעלות) ומניחים בתוכו את אבן/תבנית האפייה.

4. מרדדים את הבצק לשני עיגולים גדולים ויוצקים רוטב עגבניות כדי כיסוי הבצק.

5. מגררים את הגבינה ומפזרים על הבצק עם הרוטב.

6. מוסיפים תוספות שאוהבים.

7. מכניסים לתנור החם כעשר דק׳, עד שהגבינה נמסה והבצק זהוב.

דילוג לתוכן